torstai 30. kesäkuuta 2016

Oma hyvinvointi, kultaakin kalliimpaa - vaali sitä!


Luonto on aina yhtä lumoava ja merkityksiä täynnä. Siellä näkee aina jotain uutta. Luonto muuttuu jatkuvasti ja päivittäen näen näitä muutoksia, jos vain haluan niitä nähdä. Oma koiraystäväni Leevi nauttii kanssani luontoelämyksistä ja hyvinvointi lisääntyy itseni lisäksi luonnossa liikkuessa selvästi myös Leevillä. Luonnosta saa hyvinvointia siis kuka vaan.

Itselleni luonto ja luonnossa liikkuminen on elinehto ja päivittäinen "elämän eliksiiri". Jokainen meistä kokee luonnon eri tavalla ja siinä tämä mystiikka mielestäni piileekin.

Niin kauan kuin voin, käytän itselleni voimavaroja lisäävänä ja tuovana elementtinä luontoa ja sen hyvinvointivaikutuksia. Raikas, happirikas ilma, lintujen äänet, kauniit metsän puut ja kasvit tuovat hyvän mielen. Luin netistä lähiviikkoina Tarja Hirvasnoron kirjoittaman artikkelin "Tämän vuoksi metsä lievittää stressiä", jossa myös todettiin metsän vaikutuksista ihmisen hyvinvointiin. Tässäpä linkki sinullekin luettavaksi: http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/voi_hyvin/psykologia/helppo_tapa_vahentaa_stressia_mene_metsaan

Jokaisella ihmisellä on omat keinonsa oman hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Tärkeintä on, että löytää itselleen sopivimmat tavat voida hyvin eli luoda hyvinvointia. Ihminen on kokonaisuus ja näin kaikki vaikuttaa kaikkeen. Uni, ravinto, lepo ja palautuminen arjen askareista ovat tärkeitä ihmisyyden perustarpeita. Siihen lisäksi itselle riittävä määrä tärkeiden ihmisten parissa oloa ja kanssakäymistä sekä sopivasti mielekästä ajanvietettä vapaa-aikaan, niin kokonaisuus vahvistaa hyvinvointiasi.

Toiset meistä kaipaavat paljon toimintaa, toiset tarvitsevat vain olemista. Molemmat yhtä hyviä tapoja - riippuu ihmisestä ja yksilöllisistä piirteistä ja persoonallisesta "elämän temposta". Toiselle meistä sopii kiivas ja tavoitteellinen kuntosalitreenaaminen ja toiselle taas rauhoittava jooga. Yhtä hyviä vaihtoehtoja molemmat, kun pitää mielessä oman hyvinvoinnin näkökulman eli mikä minulle sopii parhaiten?

En voi olla linkkaamatta toista, tällä viikolla lukemaani Kirsi Heikkisen kirjoittamaa artikkelia "Ihminen elää toisen kosketuksesta: se kasvattaa ehjäksi ja sitoo satunnaiset seksikumppanit pariskunnaksi."   Tässä artikkelissa tulee hyvin esiin kosketuksen merkitys jokaiselle ihmiselle ja mitä merkityksellisiä asioita kosketus saa aikaan aivotoiminnassamme. Tämäkin artikkeli herättää paljon mielenkiintoisia ajatuksia kosketuksen merkityksestä omaan hyvinvointiimme. Käykäähän lukemassa tämä mielenkiintoinen artikkeli. Tässä linkki: http://www.hs.fi/tiede/a1460693140136?jako=7b33c7621fc68d6ce144e0a3d740b00c&ref=fb-share

Ystäväni Leevi katsoo minua suoraan silmiin ja huokaisee. " Eikö nyt jo lähdetä?" kysyvä katse pyytää minulta lempeästi. Kyllä, nyt on taas tämän päivän "hyvinvointipaukun" aika - luonto ja sen hyvinvointia tuovat elementit kutsuvat. Ei tarvitse nyt kahta kertaa miettiä, jatkanko tätä blogikirjoitusta vai vastaanko Leevin kutsuun. Lenkkarit jalkaan ja menoksi :-)

Lempeitä ja hyvinvointia lisääviä kesäpäiviä sinulle!

Voi hyvin ja nauti elämästä!

Jaana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti