keskiviikko 21. joulukuuta 2016


Talvipäivä – seisahdus


On hienoa elää tätä hetkeä. Ilmassa on samalla kiireen, hektisyyden ja utuisuuden tunnetta – seisahdusta. Ihmiset luovat parhaillaan mitä parhainta perhejuhlaa, joulua, kukin omalla tahollaan. Toiset ihmiset taas eivät vietä joulua. Jokainen elää tämän hetken niin kuin itselleen sen sopivaksi kokee. Siihen jokaisella meillä on oikeus.

Maailmassa on tällä hetkellä paljon hyvää, mutta liikaa myös pahaa. Seisahtuneessa tunnelmassa huomaan jääväni miettimään, miksi tämä paha leviää ja saavuttaa yhä vain useamman ihmisen, maan kolkan? Rauhanlähettiläille on nyt töitä. 

Pahaa vastaan me jokainen voimme toimia rauhanlähettiläinä. Itse asiassa rauha ja rauhan luominen kuuluvat meidän jokaisen vastuuseen. Eikö nyt olisi aika jo ottaa vastuu yhteisestä maailman ja Euroopan rauhasta? Tarjota seisahdus -tunnelma jokaiseen kotiin ja maailman kolkkaan. Ei se ole minulta pois.

Onneksi meillä jokaisella on mahdollisuuksia auttaa toisia ihmisiä ja rakentaa yhteistä rauhaa. Joulupadat odottavat lahjojen tuojia, hyväntekeväisyysjärjestöt pitävät yllä toivoa kaikille, vapaaehtoistoimintaan kannustetaan jokaista meitä. Hymyn voi tarjota jokaiselle vastaantulijalle. Se ei maksa mitään ja vastalahjaksi voit saada vastahymyn sekä iloisen mielen.


Jatkan matkaa, seisahdus ja sen tuoma utuinen, luova tunnelma mukanani. Lahjaksi sinulle, lukija, annan lämpimän hymyn ja alla olevan, juuri uunituoreen Seisahdus -runon. 

Voi hyvin!



Seisahdus

Talvipäivä seisahtaa, nyt on aika istahtaa.
Minun, sinun, meidän, teidän.

Vuosi täynnä muistoja, niihin on hieno palata.
Minun, sinun, meidän, teidän.

Aika on rauhan, ilon ja valon.
Toivon sen kiirivän joka saloon.
Minun, sinun, meidän, teidän.

                                                          © Jaana Ahtonen-Huuskonen

------------------------------------  00 ------------------------------------------


Kiitos kuluneesta vuodesta!

Lämmintä joulua Sinulle! 
Iloa, Valoa ja Rauhaa vuoteen 2017 kaikille meille!



Rauhaisaa seisahtumista toivoo, 

Jaana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti