tiistai 15. maaliskuuta 2016

Maailma on täynnä mahdollisuuksia.
SINÄ voit niihin itse vaikuttaa.


Sinä itse voit päättää, millaista kieltä käytät.

Ei ole aivan sama, millaisin silmälasein elämää katselet ja millaista kieltä itse käytät. Näetkö jatkuvasti niitä asioita, joita pitäisi tehdä tai miten asioiden tulisi olla. Tätä isi -päätteitä sisältävää kieltä voi nimetä "konditionaalikieleksi" ja näin varmasti joku viisas ihminen on nimennytkin. Wikipedian ( https://fi.wikipedia.org/wiki/Konditionaali ) mukaan konditionaali eli ehtotapa ilmaisee tekemisen epävarmuutta tai ehdollisuutta, esim. kävelisin, jos voisin. Eipä ihme, että jokaisen meistä on helpompi puhua itsellemme sisäistä puhetta konditionaalimuodossa, joka jättää oven auki asioille eli asioita ei tarvitse toteuttaa. Tämä kielimuoto arkikielessä käytettynä jättää epävarmuuden tunteen siitä, mahtaako asia toteutua, kun ihminen käyttää tätä kielimuotoa arkikielessään. Mitään ei tarvitse tehdä eikä toteuttaa, kun jättää oven auki. Oletko siihen tyytyväinen?

Olen huomannut, että ihmiset käyttävät paljon aikaa niiden asioiden pohtimiseen, miten asioiden ja elämän tulisi olla. Tunnustan, että näin olen itsekin usein ajatellut. Konditionaalikieli on ollut omassa käytössänikin ahkerasti, mutta olen kiinnittänyt huomiota oman kielenkäyttööni ja tiedostanut sen. Mietit varmasti, mitä tällä koko asialla on merkitystä. Mielestäni on tärkeää, miten itse kommunikoit ja millaista kieltä puhut. Jos jätät jatkuvasti oven auki, käytät ehdollista ja epävarmaa puhekieltä - erityisesti asettaessasi tavoitteita oman elämäsi näkökulmasta - on sanavalinnoilla suuri merkitys. Ihmisten ainutlaatuinen elämä täyttyy odotuksilla, joita he haaveilevat ja unelmoivat - mitä pitäisi olla. Olisiko tänään aika olla itsellesi rehellinen ja arvostava, ja lopettaa ehdollinen puhetapa ja vapauttaa itsesi turhista vaatimuksista?


Vaikuta. Elämä on täynnä valintoja.

Elämän ainutlaatuisuus unohtuu liian usein meiltä jokaiselta. Näin uskallan väittää. Tänään luonnossa kuljettuani kuullessani lintujen lisääntyvän laulun ja tuntiessani auringon loistavat säteet sekä aistiessani raikkaan, happirikkaan ilman muistin taas itsekin sen, miten tämä elämä on ainutlaatuinen. Jokaista päivää on vain yksi, eilinen on menneisyyttä ja huominen on tulevaisuus. Jokainen voi itse valita, miten elämään suhtautuu ja miten elämänsä elää. Jokainen voi itse vaikuttaa omaan elämäänsä. On turhaa syytellä toisia ihmisiä oman elämän haavoista, naarmuista ja kokemuksista. Jokainen kokemus on tuotu sinua varten, jotta opit valitsemaan. Tätä valinnan mahdollisuutta elämämme tarjoaa meille joka hetki. Sinun oma päätös ja valinta on, miten asioihin reagoit. Näetkö elämän mahdollisuutena vai et? Valitse tänään, että elämäsi on ainutlaatuinen ja mahdollisuuksia täynnä. Jätä konditionaalikieli eiliseen, menneisyyteen ja katso, miten SINÄ voit vaikuttaa ja rakentaa myönteistä elämää itsellesi. Olet sen ansainnut!

Voi hyvin!

Iloa ja valoa ja valintoja,

Jaana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti